Preloader
Butoni Rutieri Reflectorizanți

13 lei   TVA Inclus

15 lei   TVA Inclus

Prețul inițial a fost: 25 lei.Prețul curent este: 20 lei.   TVA Inclus

Prețul inițial a fost: 22 lei.Prețul curent este: 18 lei.   TVA Inclus

Prețul inițial a fost: 19 lei.Prețul curent este: 17 lei.   TVA Inclus

20 lei   TVA Inclus

28 lei   TVA Inclus

Prețul inițial a fost: 50 lei.Prețul curent este: 40 lei.   TVA Inclus

115 lei   TVA Inclus

COD ATO 5150 Categories ,

115 lei   TVA Inclus

COD ATO 5151 Categories ,

115 lei   TVA Inclus

COD ATO 5152 Categories ,
  • Butonii rutieri permit pietonilor să activeze semafoarele pentru a primi culoarea verde și a traversa în siguranță. Pietonii trebuie să apese butonul și să aștepte semnalul verde înainte de a traversa
  • Butonii rutieri sunt importanți pentru că oferă pietonilor control asupra semafoarelor și contribuie la siguranța traversării străzii. Aceștia asigură și gestionarea eficientă a traficului la intersecții.
  • În general, semnele rutiere și marcajele pe trotuar indică utilizarea butonului rutier. Pietonii trebuie să urmeze indicațiile semnelor și să activeze butonul rutier atunci când doresc să traverseze.
  • Dacă un buton rutier nu funcționează corect, este important să se anunțe autoritățile locale responsabile de întreținerea infrastructurii rutiere pentru a remedia problema. În unele locuri, butoanele rutiere sunt programate să ofere automat timp pentru traversare la intervale regulate, chiar dacă nu sunt apăsate.
Ghid complet despre Butonii Rutieri și Utilizările Lor

I. Introducere în Butonii Rutieri

Butonii rutieri sunt dispozitive importante instalate la trecerile de pietoni sau la intersecțiile rutiere, permițând pietonilor să activeze semafoarele pentru a traversa în siguranță. În acest articol, vom explora rolul, funcționarea și importanța butonilor rutieri în gestionarea traficului și promovarea siguranței pietonilor.

II. Funcționarea Butonilor Rutieri

A. Activare: Pietonii apasă butonul rutier pentru a solicita verdele la semafor și pentru a primi permisiunea de a traversa strada. B. Comunicare cu Semaforul: Butonul transmite semnalul către controlerul semaforului, indicând nevoia de a schimba starea semaforului și de a permite traversarea pietonilor. C. Asigurarea Siguranței: Activarea butonului rutier asigură că pietonii primesc timp suficient pentru a traversa în siguranță și că traficul rutier este gestionat eficient.

III. Tipuri de Butoni Rutieri

A. Butoni cu Sârmă: Acești butoni sunt conectați la controlerul semaforului printr-o sârmă subterană și sunt utilizați frecvent în sistemele mai vechi de semaforizare. B. Butoni Fără Fir: Acești butoni comunică cu controlerul semaforului printr-o conexiune fără fir și sunt mai flexibili în ceea ce privește instalarea și întreținerea lor. C. Butoni Tactili: Unele intersecții sunt echipate cu butoni rutieri tactili, care oferă feedback tactil sau acustic pentru pietonii cu deficiențe de vedere sau auz.

IV. Importanța Butonilor Rutieri în Siguranța Pietonilor

A. Promovarea Traversării Sigure: Butonii rutieri oferă pietonilor control asupra semafoarelor, permițându-le să traverseze strada în momente sigure. B. Reducerea Riscului de Accidente: Prin gestionarea traficului și asigurarea timpului adecvat pentru traversare, butonii rutieri contribuie la reducerea riscului de accidente la intersecții. C. Îmbunătățirea Mobilității Urbane: Butonii rutieri fac parte din infrastructura urbană care facilitează deplasarea pietonilor în orașe, contribuind la o mobilitate urbană mai eficientă și mai sigură.

V. Instalarea și Întreținerea Butonilor Rutieri

A. Amplasare Corectă: Butonii rutieri trebuie amplasați în locuri accesibile pentru pietoni și în mod vizibil, pentru a facilita utilizarea lor. B. Verificare și Întreținere: Este important ca butonii rutieri să fie verificați și întreținuți periodic pentru a se asigura că funcționează corect și că sunt în stare bună de funcționare.