Preloader

Oglinda Rutiera Ø60 cm

295 lei   TVA Inclus

COD ATZ 6460 Categories ,

395 lei   TVA Inclus

COD ATZ 6080 Categories ,
Oglinzi Rutiere
 1. Ce sunt oglinzile rutiere și care este rolul lor?

  • Oglinzile rutiere sunt dispozitive montate pe marginea drumurilor pentru a oferi o vedere suplimentară a traficului, a zonelor de parcare sau a zonelor cu vizibilitate redusă, contribuind la siguranța rutieră.
 2. Care sunt tipurile comune de oglinzi rutiere și unde sunt utilizate?

  • Există oglinzi rutiere convexe, plate și concave, folosite în intersecții, benzi de parcare, treceri de pietoni și alte locuri unde este necesară o vizibilitate îmbunătățită.
 3. Cum se instalează oglinzile rutiere și cât de rezistente sunt la condițiile meteorologice nefavorabile?

  • Oglinzile rutiere sunt montate pe stâlpi sau alte suporturi și sunt proiectate pentru a rezista la condiții meteorologice extreme, precum ploaia, zăpada și căldura excesivă. Ele trebuie amplasate în mod corespunzător pentru a asigura o vizibilitate optimă și trebuie întreținute regulat pentru a menține claritatea imaginii reflectate.
 4. Care sunt beneficiile utilizării oglinzilor rutiere în siguranța traficului?

  • Oglinzile rutiere contribuie la reducerea riscului de accidente rutiere, permitând conducătorilor auto să vadă în avans vehiculele care se apropie sau pietonii care traversează, sporind astfel siguranța traficului.
 5. Care sunt considerațiile de siguranță pentru utilizarea oglinzilor rutiere?

  • Este important ca oglinzile rutiere să fie amplasate în locuri strategice pentru a oferi o vizibilitate optimă și să fie întreținute regulat pentru a asigura claritatea imaginii reflectate. De asemenea, este esențial ca șoferii să fie conștienți de limitările oglinzilor și să folosească și alte mijloace de verificare a traficului.

Aceste întrebări și răspunsuri ar trebui să ofere o înțelegere mai bună a utilității și a importanței oglinzilor rutiere în ceea ce privește siguranța traficului.