Preloader
Marcaje Tactile 30x30

29 lei   TVA Inclus

COD ATZ 9003 Categories ,

29 lei   TVA Inclus

COD ATZ 9004 Categories ,

34 lei   TVA Inclus

COD ATZ 9005 Categories ,

34 lei   TVA Inclus

COD ATZ 9006 Categories ,

69 lei   TVA Inclus

COD ATE 8016 Categories ,

59 lei   TVA Inclus

COD ATE 8014 Categories ,

25 lei   TVA Inclus

33 lei   TVA Inclus

33 lei   TVA Inclus

19 lei   TVA Inclus

35 lei   TVA Inclus

COD ATZ 9003-BK Categories ,

35 lei   TVA Inclus

COD ATZ 9004-BK Categories ,

Suprafețele tactile sunt elemente cu texturi și modele tactile special concepute pentru a ghida și informa persoanele cu deficiențe de vedere sau de orientare în medii publice sau private. Rolul lor principal este să ofere indicii tactile și vizuale pentru a facilita navigarea și siguranța acestor persoane în spații precum stațiile de transport, clădirile publice și trecerile de pietoni.

Suprafețele tactile funcționează prin oferirea de texturi și modele tactile distincte, cum ar fi linii ridicate, puncte sau modele direcționale, care pot fi detectate cu ajutorul bastonului sau al piciorului. Acestea furnizează indicii tactil-perceptive pentru a ghida persoanele cu deficiențe de vedere în direcția corectă sau pentru a avertiza asupra obstacolelor.

Suprafețele tactile sunt utilizate în diverse locuri publice și private, cum ar fi stațiile de transport, clădirile publice, trecerile de pietoni, parcările, parcurile și alte spații accesibile publicului larg. Ele sunt amplasate strategic pentru a ghida și a informa persoanele cu deficiențe de vedere sau orientare în mediile urban și rural.

Principalele beneficii ale utilizării suprafețelor tactile includ îmbunătățirea siguranței și independenței persoanelor cu deficiențe de vedere sau orientare, facilitarea navigării în medii necunoscute sau aglomerate, și creșterea accesibilității în spațiile publice pentru toți utilizatorii.

Suprafețele tactile sunt instalate conform standardelor și reglementărilor privind accesibilitatea și siguranța în spațiile publice. Acestea pot fi fixate cu ajutorul adezivilor sau prin ancorare mecanică în suprafețele existente. Întreținerea lor implică curățarea regulată și verificarea stării de deteriorare sau uzură, pentru a asigura funcționalitatea și siguranța continuă.

Există standarde și reglementări specifice referitoare la proiectarea, instalarea și utilizarea suprafețelor tactile în spațiile publice, stabilite pentru a asigura accesibilitatea și siguranța optimă pentru persoanele cu deficiențe de vedere sau orientare. Acestea trebuie respectate de proiectanți, constructori și administratori pentru a asigura accesibilitatea universală și siguranța în mediile publice.

Ce sunt suprafețele tactile și care este scopul lor?

Suprafețele tactile sunt elemente tactil perceptive, adesea constituite dintr-un ansamblu de plăci cu texturi diferite, folosite pentru a ghida și informa persoanele cu deficiențe de vedere sau cu deficienențe de orientare în spațiu. Scopul lor principal este să ofere indicii tactile și vizuale pentru a facilita navigarea și siguranța acestor persoane în medii publice sau private.

Cum funcționează suprafețele tactile și ce caracteristici au?

Suprafețele tactile funcționează prin oferirea unor texturi și modele tactile distincte, care pot fi detectate cu ajutorul bastonului sau al piciorului. Acestea pot include diferite texturi, cum ar fi linii ridicate, puncte sau modele direcționale, care indică spre direcția de mers, spre obstacole sau spre destinații specifice. Suprafețele tactile sunt adesea realizate din materiale durabile și rezistente la intemperii, pentru a asigura o utilizare îndelungată și fiabilă.

 Unde sunt utilizate în mod obișnuit suprafețele tactile?

Suprafețele tactile sunt utilizate în diverse locuri și medii pentru a ghida și a informa persoanele cu deficiențe de vedere sau orientare. Acestea pot fi găsite în stațiile de transport public, în clădiri publice, la trecerile de pietoni, în parcuri, în instituții educaționale și în alte spații accesibile publicului larg.

Care sunt beneficiile utilizării suprafețelor tactile?

Principalele beneficii ale utilizării suprafețelor tactile includ îmbunătățirea siguranței și independenței persoanelor cu deficiențe de vedere sau orientare, facilitarea navigării în medii necunoscute sau aglomerate, și creșterea accesibilității în spațiile publice pentru toți utilizatorii.

Cum se instalează și se întrețin suprafețele tactile?

Instalarea suprafețelor tactile este realizată conform standardelor și reglementărilor privind accesibilitatea și siguranța în spațiile publice. Acestea pot fi fixate cu ajutorul adezivilor sau prin ancorare mecanică în suprafețele existente. Întreținerea lor implică curățarea regulată și verificarea stării de deteriorare sau uzură, pentru a asigura funcționalitatea și siguranța continuă.

Care sunt reglementările și standardele privind utilizarea suprafețelor tactile?

Există standarde și reglementări specifice referitoare la proiectarea, instalarea și utilizarea suprafețelor tactile în spațiile publice. Acestea variază în funcție de țară sau regiune și sunt stabilite pentru a asigura accesibilitatea și siguranța optimă pentru persoanele cu deficiențe de vedere sau orientare. Este important ca proiectanții, constructorii și administratorii să respecte aceste standarde pentru a asigura accesibilitatea universală și siguranța în mediile publice.